Dit ben ik

Welkom op mijn website.

Ik ben Lisanne Lammers, geboren in 1970 in Beek en Donk en opgegroeid in een creatief gezin.

Ik ben als autodidact begonnen met keramiek met een eigen draaischijf en oven thuis tot mijn beschikking. Oefenen, experimenteren en leren van mijn resultaten. Om mijn draaivaardigheden te verbeteren heb ik in 1992 bij het Pieter Breughel Instituut een cursus gevolgd, dat was direct een doorslaggevende factor om te kiezen voor een opleiding aan een kunstacademie. Eerst met een dag in de week met de opleiding Beeldhouwen in Arendonk, een jaar later met een fulltime kunstopleiding.

Van 1995 tot 2000 heb ik in Antwerpen bij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten de dagopleiding Beeldhouwen/vrije technieken gevolgd. Modeltekenen, boetseren naar model, steenkappen, lassen, mixed media, vrije technieken, etc staan daar als vast onderdeel op het lesprogramma. Tijdens mijn kandidatuurjaren in Antwerpen heb ik de kans gegrepen om naast de dagopleiding ook nog extra kunstonderwijs in de avond te volgen. Het eerste jaar Tekenen en daarna twee jaren Restauratie schilderkunst met als disciplines aquarelschilderen, verguldtechnieken, tempera, etc.

Na de opleiding in Antwerpen, België, ben ik weer in Nederland gaan wonen. Naast mijn baan heb ik in eigen atelier aan huis gewerkt. Vooral met keramiek, gestileerde beelden. Objecten in hout. Werken naar model. Mixed media. Ook ben ik als begeleider van de keramiek afdeling bij Howeko werkzaam geweest.

Omdat de drang naar kennis en uitdaging op het kunstvlak er altijd is ben ik in 2015 gestart met Deeltijdskunstonderwijs Arendonk, afdeling Monumentaal /Mixedmedia /Projectatelier. Daar vind ik de uitdaging om naar aanleiding van een opdracht weer zelfstandig in eigen atelier aan een project te werken.

Tegenwoordig ben ik als beeldend kunstenaar en keramist nu fulltime in het atelier bezig. Mixedmedia, abstracte kunst. Ideeën leiden tot nieuwe ideeën, en het bezig zijn leidt tot nieuwe creaties in allerlei materialen.

Keramiek blijft een constante in mijn werk. Van realistisch beeldhouwwerk, gestileerde beelden, is het geëvolueerd naar abstracte constructies. Keramische objecten, opgebouwd in plaat werk. Ook objecten in dun porselein. Daarnaast blijft ander keramisch werk en de vele verschillende keramische technieken een onderdeel van mijn bezigheden.